Kaarten Downloaden.

Hoe kan je met behulp van Mapsource OpenStreetMap-kaarten op je Gps-toestel zetten ?

Ga naar : http://garmin.na1400.info/routable.php
Selecteer het land dat u wilt downloaden. Het gewenste land word nu geselecteerd.


Klik op de download button/ link.

Download: osm_routable_mapsource.exe
Sla het bestand op. (let wel op waar u het opslaat) Zoek het bestand op en dubbelklik er op. Klik op next en volg de stappen. U kunt nu Mapsource - Basecamp openen en de openstreetmap kaart selecteren. De kaart komt nu in beeld te staan. De kaart ondersteund ook routering. Selecteer met de kaartknop de kaartdelen die u wilt laden. Let op: zorg dat het vinkje voor de routering wel aanstaat. Laad de kaarten naar uw gps. Schakel de kaart in om deze in uw gps te kunnen zien.

Je kan maar één kaart van Openstreetmap tegelijk installeren zonder speciale ingrepen te doen. Wens je dit wel te doen dan moet je de uitvoerige handleiding op de website www.mijnzijde.nl raadplegen. (Zie nuttige informatie).

Nuttige informatie

Je kan ook delen van kaarten downloaden. Hiervoor dien je uw e-mailadres op te geven en krijg je de genereerde kaart in je mailbox.

 • Een handleiding met een uitvoerige beschrijving voor deze werkwijze: Klik hier voor het PDF-bestand.

Als je deze kaarten al eens op het terrein hebt gebruikt aarzel dan niet om je reactie te plaatsen.

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten

Reacties (8)

 • Beantwoordde: Gast - Hans Moerkerken

  Beste Hans,

  Via onderstaande link kan je de volledige omschrijving vinden.
  http://www.oziexplorer3.com/eng/osm.html
  Jan

  Short URL:
 • Gast - Hans Moerkerken

  Ik zou deze wandelkaarten graag willen gebruiken voor Oziexplorer. Hoe doe ik dat?? Groet en alvast bedankt voor uw antwoord
  Hans Moerkerken

  Short URL:
 • Gast - Monique

  Super ! Ik heb het al uitgeprobeerd in Engeland (zelfs ponypaden stonden erop). Alsook de plaatselijke horeca kon ik aflezen via kleine icoontjes. En dit allemaal gratis. In Frankrijk waren minder paden zichtbaar maar toch nog voldoende om je ermee uit de slag te trekken.
  Ik gebruik ze zelfs aanvullend hier in Belgie waar ik de stafkaarten wel van heb staan. Maar op de stafkaarten kan je geen straatnamen zien en bij openstreetmap wel.
  Ik geef graag uitleg aan geïnteresseerden.

  Short URL:
 • Gast - Lorre

  Hoi de map die jullie opgeven staat daar niet bij, het zijn enkel onderstaande links die erbij staan. Volgens mij moet je twee maal downloaden om alles te hebben. Eenmaal om op de pc te zetten en dan nog een download om rechtstreeks op de GPS te plaatsen. Gmapsupp is rechtstreeks op de GPS te zetten.

  Parent Directory
  tiles.txt
  osm_generic_windows.exe
  osm_generic_tiles.zip
  osm_generic_macosx.zip
  osm_generic_gmapsupp.zip

  Short URL:
 • Beantwoordde: Gast - ann

  Beste Ann,
  Er bestaan inderdaad speciale Open Source kaarten voor fietsers. Er is bijvoorbeeld OpenCycleMap (een broertje van OpenStreetMap) en openmbtmap.org. Openmbtmap is aanvankelijk bedoeld voor mountainbikers maar het zijn zeer gedetailleerde kaarten die ook gebruikt kunnen worden om te wandelen of te fietsen. Meer informatie staat op www.openstreetmap.nl
  Nog veel fietsplezier

  Short URL:
 • Gast - ann

  ik heb juist een gps dakota gekocht met de bedoeling deze te gebruiken om te fietsen. Hier zie ik enkel wandelroutes staan. Bestaat er ook open street map voor fietsers?
  Weet er iemand waar ik gratis mappen kan downloaden voor fietsers?

  Short URL:
 • Als alternatief voor de OpenStreetMap kaarten kunt ge topo kaarten van gans de wereld downloaden en installeren in Mapsource vanuit: http://openmtbmap.org/ Deze kaarten zijn eigenlijk bedoeld voor mountainbikers en worden ook door hen constant geupdated. De kaarten zijn gratis, er wordt wel een donatie verwacht, en zijn zeer gedetailleerd.

  Short URL:
 • Ik las in 'Op weg' magazine 2011/6 dat OSM een open source organisatie is die de wereld in kaart brengt los van de commerciële kaartenmakers. OSM kaarten zijn gratis omdat ze aangeboden worden onder de Creative Commons licentie. OSM is een werk in opbouw. Dit betekent dat de mate van detail van de kaarten nogal varieert naargelang de locatie. Zo is Nederland al veel gedetailleerder in kaart gebracht dan België en zijn er ook binnen België grote verschillen. Vlaamse steden zijn redelijk goed ingevuld net als de bekende fiets- en wandelgebieden. Andere streken vertonen dan weer erg weinig informatie. Welke schaal deze kaarten hebben ? geen idee

  Short URL: