Zuiderwaterlinie wandelpad

Zuiderwaterlinie wandelpad in Brabant geopend.

290 kilometer wandelen langs vestingsteden en forten.

GRAVE - Het Zuiderwaterlinie wandelpad is op zondag 16 september in Grave officieel geopend door gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant. Hiermee is Brabant een thematische wandelroute van meer dan 290 kilometer rijker. Het nieuwe wandelpad voert langs de vestingsteden, forten en linielandschappen van de historische Zuiderwaterlinie.

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. Het is een ingenieus verdedigingssysteem waarbij land onder water werd gezet. Van Grave tot Bergen op Zoom is zo nog een parelketting te vinden van elf historische vestingsteden, stoere forten en linielandschappen. Hier loopt het nieuwe Zuiderwaterlinie wandelpad langs. Het pad is volledig bewegwijzerd en is in totaal 290 kilometer lang. Het is gerealiseerd door Routebureau Brabant in opdracht van de Zuiderwaterlinie Alliantie. Tijdens de opening van het wandelpad op 16 september kreeg gedeputeerde Henri Swinkels het eerste exemplaar van het Zuiderwaterlinie wandelboek overhandigd door Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant. Swinkels, die het hele pad voorverkende in twintig etappes: “Prachtig dat je nu niet alleen een fiets-, maar ook een wandelroute langs de Zuiderwaterlinie hebt. Want door te wandelen door dit grootste monument van Nederland, leer je de linie en de verhalen die erbij horen echt goed kennen.” 

Zuiderwaterlinie wandelboek

Het Zuiderwaterlinie wandelboek is de ideale leidraad om de Zuiderwaterlinie mee te gaan ontdekken. Het is een klapper met gedetailleerde deelkaarten van de wandelroute, opgesplitst in etappes. Kortere wandelingen zijn eenvoudig zelf uit te stippelen, want op de kaarten is het volledige wandelknooppuntennetwerk zichtbaar. Het wandelboek bevat rijk geïllustreerde achtergrondinformatie over het erfgoed en vormt zo een waardevol naslagwerk. Het Zuiderwaterlinie wandelboek is verkrijgbaar voor € 8,95 bij lokale toeristische informatiepunten langs de route en online via webshop.visitbrabant.com/wandelboek-zuiderwaterlinie.

Over Routebureau Brabant

Routebureau Brabant is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle knooppuntroutes in Brabant in opdracht van provincie en gemeenten. Het bureau ontwikkelt daarnaast nieuwe belevingsroutes en zorgt voor de marketing en promotie van Brabant als dé routeprovincie van Nederland. Routebureau Brabant is onderdeel van VisitBrabant, de marketingorganisatie voor Noord-Brabant als toeristische bestemming. Kijk voor meer informatie op www.routesinbrabant.nl.

Over de Zuiderwaterlinie Alliantie

Eind 2016 ondertekenden 25 partners de intentieovereenkomst Zuiderwaterlinie. Samen vormen zij de Alliantie Zuiderwaterlinie en zetten zij de Zuiderwaterlinie nationaal en internationaal op de kaart. De partners zijn alle gemeenten langs de linie, waterschappen, provincie Noord-Brabant, provinciale uitvoeringsorganisaties, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, ANWB en de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden.

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
  • Geen reacties gevonden