Welkom op Wandelwiki

Wandelsite voor en door wandelaars.

Wandelroute Inzenden

lac sainte anne1

 

We zijn met 11 600 geregistreerde leden die 1240 wandelroutes in diverse Europese landen ontdekken en delen. Doe ook mee en laad jouw wandelingen op! Een wandelroute opladen is eenvoudig, vul het formulier in met de gegevens over de wandeling en wij zorgen voor de rest!

 

Info Wandelgebieden

borgloon1

 

Voor elke regio of provincie met wandelroutes wordt nuttige informatie over de streek gebundeld in één overzichtelijk artikel. Zo kan je ook de omgeving waar je gaat wandelen ontdekken. Handig als je een uitstap, weekend of vakantie plant of meer informatie over een bepaalde streek wenst.

 

Hiking

grauson3


Meerdaagse tochten van hut naar hut of gewoon onderweg overnachten met de tent. Hiking is een andere manier om al wandelend dingen te beleven en te ontdekken. Op Wandelwiki worden al enkele meerdaagse tochten aangeboden maar het is de bedoeling om deze nieuwe rubriek nog verder uit te breiden. Albanië, Griekenland, Duitsland of gewoon in België het kan allemaal!

Algemeen

Haart en Miste.

We wandelen met Lupus vanuit het boekenstadje Bredevoort door een landelijke omgeving met veel boerderijen. Het landschap is hier aangenaam gestoffeerd met bosjes, bomenlanen en beekjes. De route gaat grotendeels over onverharde paden en wegen. Op het laatste deel van de tocht lopen we over een grasdijk langs de Boven Slinge terug naar Bredevoort. Het stadje is gegroeid bij een kasteel dat in de 12e eeuw is gebouwd om controle te houden over een doorgang door de toenmalige moerassen. Op het plaveisel van ’t Zand is de vorm van de vesting uitgebeeld. De vesting werd diverse keren veroverd en kwam in 1612 in handen van het Huis van Oranje Nassau. Het kasteel en een groot deel van de vesting werden in 1646 verwoest door een brand. De geschiedenis van Bredevoort Boekenstad begon met een krantenartikel. In mei 1992 stond in de Volkskrant een artikel over het boekenstadje Hay-on-Wye in Wales. In Bredevoort stond op dat moment een aantal panden al jaren leeg. Bredevoort bleek perfect aan de voorwaarden voor een Boekenstad te voldoen. Tegenwoordig zijn er ruim twintig tweedehands en antiquarische boekwinkeltjes en jaarlijks wordt een aantal grote boekenmarkten georganiseerd.
Percentage verhard-onverhard: 20%-80%.

Deze wandeling loopt over een afstand van 3 km gelijk met de route Grenswandeling Aalten

Meer wandel- en streekinformatie: Gelderland - ABC van de streek.

Bekijk kaart

Praktisch

Vertrekpunt:
7126 BG Bredevoort ’t Zand 23.
Alternatief vertrekpunt: De Schoppe (begin dan bij blokje 9 in de routebeschrijving) een grote parkeerplaats, Meenkmolenweg.
Parkeren en bereikbaarheid:
Enkele parkeerplaatsen tegenover woonzorgcentrum Sint Bernardus.
Coördinaat : N51 56.644 E6 37.079
Openbaar vervoer: Bushalte Tramstraat lijn 191 (buurtbus vanaf Aalten station alleen ma t/m za). Kijk op www.9292ov.nl voor meer informatie

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Extra Info

Horeca:
Aan het vertrekpunt: In het centrum van Bredevoort verschillende horecagelegenheden.
Onderweg: Theetuin De Borninkhof (zelfbediening) aan punt 4 en De Schoppe aan punt 9.
Extra info:
Geen.

Downloads

Als je ingelogd bent, kan je het GPS bestand ook rechtstreeks wegschrijven naar uw Garmin Gps met onderstaande Wandelwiki Garmin Communicator. Download de Garmin Communicator Plugin als deze nog niet is geinstalleerd op uw PC.

gps

Beschikbare downloads
FileDescriptionDownloadsLast modified
Download this file (bredevoort.gpx)bredevoort.gpxGps bestand - Bredevoort(GPX)515-06-2012 19:25
Download this file (Bredevoort.kmz)Bredevoort.kmzGoogle Earth - Bredevoort215-06-2012 19:25
Download this file (Wandelfolder Bredevoort.pdf)Wandelfolder Bredevoort.pdfRoutebeschrijving Bredevoort516-06-2012 10:04

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten

Reacties (1)

  • Gast - caroline te gussinklo

    Wij willen als afstammeling van Willem te Gussinklo meer weten over de Borninkhof. Wie kan ons helpen?

    Short URL:

Advertentie

Laatste Reactie

Hi

Very beautiful walk. Unfortunately the GSP track is not 100% ok. I have recorded a more accura...

Nieuwsbrief