Hoofdmenu

Bergen Magazine

Korting voor Wandelwiki Leden.

bergen magazine1
3 redenen waarom je het komende nummer van Bergen Magazine niet wil missen!
Neem vóór dinsdag 18 november 16.00 u. een abonnement en profiteer van de speciale kortingsactie.
1. Omdat we 7 winterse bergbezigheden op een rijtje hebben gezet. In de winter is er natuurlijk van alles te doen naast skiën en snowboarden. Wij hielden onze ogen open, op zoek naar de leukste bergbezigheden!
2. Omdat we je meenemen op culinaire ontdekkingstocht in Bad Kleinkirchheim. Een ontdekkingstocht op sneeuwschoenen.
3. Omdat we je uitgebreid vertellen over langlaufen in het nummer één langlaufgebied van Frankrijk: de Savoie-Mont Blanc.

Mis dit komende nummer niet, neem vóór dinsdag 18 november 16.00 u. een abonnement. Profiteer van de speciale kortingsactie voor leden van Wandelwiki: 1 jaar voor slechts € 17,95!

In het volgende nummer Bergen Magazine nummer 5 van 2014:

Culinaire ontdekkingstocht in Bad Kleinkirchheim
"Dit wordt een culinaire ontdekkingsreis op sneeuwschoenen", belooft Wolfgang Krainer. Samen met enkele buitenlandse collega's trek ik een hele dag door de stille bossen ten zuiden van Karinthiës gezellige wintersportplaats Bad Kleinkirchheim. Stijgt daar accordeonmuziek op uit het dal?
Op zoek naar het witte goud in het Raurisertal
"Het is niet alles goud wat blinkt" zegt het spreekwoord. Vijf eeuwen geleden in het Raurisertal was dat juist wel het geval. Gedurende de grootste goldrush van de Europese geschiedenis werden er tonnen zilver en goud gedolven. Vandaag geeft het 'gouden dal' zijn geschiedenis prijs aan de wandelaars, zelfs als die op sneeuwschoenen onderweg zijn.
Het Raurisertal ligt in NP Hohe Tauern in het Salzburgerland in Oostenrijk.
Langlaufen in Savoie-Mont Blanc
Les Bauges – het nummer één langlaufgebied in Frankrijk – is relatief onbekend. Voor wie van natuur en eenvoud houdt en een grote sportieve uitdaging zoekt, is het ideaal.
Les Bauges ligt in het noorden van de Franse Alpen. Het massief is zowel geopark als Parc Régional Naturel. Het is een enorm plateau van hoogveen- en boslandschap, dat relatief geïsoleerd ligt. De hoogste top is 2217 meter. Er zijn 150 km aan langlaufpistes uitgezet.
7 winterse bergbezigheden met pit
In Noorwegen klikten we de hakken los en waagden we ons op telemarkski's. In Frankrijk hingen we op de latten achter een paard en zweefden we, ingepakt in de dikste wetsuit die er op de markt te vinden is, onder het ijs van wak naar wak. In Oostenrijk sloten we af met een zoektocht naar onversneden poeder. Toerskiën is al te gek, de beloning nog mooier. Kijk op je volgende wintersportbestemming dus even in die toeristenbrochure die je in elk café vindt. Dikke kans dat je één van deze activiteiten kan doen. Kortom: doe eens gek!
Thema: Sextner Dolomieten
Alles over via ferrata's in de Sextner Dolomieten.
De Drei Zinnen behoren tot de indrukwekkendste architectonische wonderen van Moeder Natuur. Precies honderd jaar geleden spleet de Eerste Wereldoorlog het massief rond de iconische berg in tweeën. Als je vrij bent van hoogtevrees, ontdek je dat de rotstorens rondom nu nog bezaaid liggen met restanten uit die drie jaar stellingenoorlog. "Kijk, deze staaf is nog niet eens ontploft!"
Een abonnement, via Wandelwiki, kost voor 1 jaar slechts 17.95 Euro in plaats van  27.50 Euro.