West-Vlaanderen is de enige Belgische provincie die aan de kust gelegen is. Het westelijke en noordelijke deel van de provincie bestaat hoofdzakelijk uit de vlakke Polders, in het westen doorsneden door de rivier de IJzer, die in Nieuwpoort in de zee uitmondt. Het binnenland is minder vlak, en in het zuiden bevindt zich het West-Vlaams Heuvelland, met als hoogste top de Kemmelberg (156 m). Het zuidoosten van de provincie wordt doorsneden door de rivier de Leie, die verder naar Oost-Vlaanderen stroomt. In het uiterste zuidoosten wordt de provinciegrens door de Schelde gevormd.

Brugse Ommeland

Wandelnetwerk Bulskampveld bestaat uit ruim 150 km wandelpaden waarvan 124 km op West-Vlaams grondgebied en een goede 30 km op Oost-Vlaams grondgebied staan de wandelaars te wachten. In totaal zijn er meer dan 110 knooppunten en dus oneindig veel mogelijkheden om je route uit te stippelen.

Westhoek.
De Westhoek beschikt momenteel over 3 wandelnetwerken: Heuvelland, Ieperboog en de Westkust. De lusvormige wandelroutes nemen je mee door het groene landschap van de Westhoek. Zeshoekige bordjes wijzen je de weg langs hoeves, beekjes, cafeetjes en WO I sites. Je hebt de keuze uit kleine wandelingen van 4,5 km tot iets langere van 9,6 km. Erfgoedwandelingen zijn stadswandelingen die je de mooiste en vaak onbekende hoekjes van een stad leren ontdekken. De gemiddelde afstand van een wandeling bedraagt 3,5 km en is bewegwijzerd met klinknagels in het wegdek.

Kust.
De Kuststreek biedt verschillende wandelmogelijkheden. Je kan: de bewegwijzerde wandelroutes volgen
, flaneren tussen erfgoed, wandelen op het wandelnetwerk Westkust, een geleide wandelin maken in een natuurreservaat.

Leiestreek.
Baliekouter (Dentergem)-Bergelen (Wevelgem-Gullegem)-De Gavers (Harelbeke-Deerlijk)-Sterrebos (Roeselare-Rumbeke)-Wallemote-Wolvenhof (Izegem) zijn provinciale domeinen waar het leuk wandelen is.

Wandelwiki wandelingen in West-Vlaanderen.

Nuttige linken.

Toerisme Westhoek | Internet: http://www.toerismewesthoek.be

Brugse Ommeland | Internet: http://www.brugseommeland.be/nl

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
  • Geen reacties gevonden