Hoofdmenu

Moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad is indicatief en soms wordt aan een wandeling een hogere moeilikheidsgraad gegeven omwille van het grote hoogteverschil, de eventuele hindernissen of moeilijker begaanbare stukken van de wandeling.

Icoonblauw.jpg

Licht minder dan 4 uur

Icoonrood.jpg Gemiddeld tussen 4 en 6 uur
Icoonzwart.jpg Moeilijk meer dan 6 uur
 

Afstand en tijdsduur

De duurtijd die wordt aangegeven is de effectieve wandeltijd. Hierbij is geen rekening gehouden met rustpauzes. De afstand die wordt weergegeven is indicatief. In werkelijkheid kan de afstand verschillen van de aangegeven afstand. U dient ook rekening te houden met de mogelijke hoogteverschillen en/of moeilijke stukken op de route. Deze zaken hebben ook een invloed op de duurtijd niettegenstaande de afstand misschien niet zo groot is.

12_km.jpg  Indicatie van de afstand van de wandeling
5_uur.jpg  Indicatie van de duurtijd van de wandeling

Honden

In sommige gebieden zijn honden niet toegelaten. Het is dus belangrijk dat u vooraf informatie inwint. Sommige wandelingen die op de site staan zijn niet geschikt voor honden. Deze informatie wordt getoont dmv onderstaande pictogrammen. Hou je hond tijdens de wandeling steeds aangelijnd.

hondenok.jpg Honden toegelaten / geschikt voor honden
Hondennok Honden niet toegelaten / niet geschikt voor honden

Gps-bestanden

Om GPS-routes te downloaden dien je geregistreerd te zijn op de website. Registreren is gratis, eenvoudig en vrijblijvend !

Op de download pagina van elke wandeling zijn volgende bestanden opgenomen :

  1. Een KMZ-file voor Google Earth. Hiervoor dient Google Earth reeds op je PC geïnstalleerd te zijn.
  2. Een GPX-file voor gebruik met uw GPS toestel. De meeste toestellen ondersteunen dit formaat. Als je een GPS-toestel bezit dat het gpx-formaat niet ondersteunt dan mag je een mail sturen en wij zullen, indien mogelijk, het gewenste formaat overmaken.
  3. Als je in het bezit bent van een Garmin GPS dan kan je het gpx-bestand rechtstreeks overdragen naar je gps-toestel met de wandelwiki communicator plugin. Voor meer informatie zie het artikel: Wandelwiki Communicator Plugin gebruiken.
gps.jpg  GPS-bestand beschikbaar
gps_geen.jpg Geen GPS-bestand voor deze wandeling beschikbaar

De bestanden worden zorgvuldig voorbereid maar de mogelijkheid bestaat dat in de praktijk de aangegeven route verschilt van deze dmv waypoints samengestelde routes. Een GPS-toestel is een hulpmiddel op uw wandeling maar ook niet meer dan dat. Neem dus uw voorzorgen voordat u vertrekt. ( zie artikel : wandelen in de bergen)

Routebeschrijving downloaden

Als er voor de wandeling een routebeschrijving beschikbaar is dan wordt een PDF-icoon weergegeven. De routebeschrijving wordt opgenomen in de handige wandelfolder die je kan downloaden in pdf-formaat en afdrukken om mee te nemen tijdens je wandeling. Om bestanden te downloaden dien je geregistreerd te zijn. Dit bestand bevat de routebeschrijving en/of enkel die informatie die je nodig hebt tijdens je wandeling. Registreren is gratis en vrijblijvend!

pdf_icoon Routebeschrijving beschikbaar

Opgelet : Zorg voordat je vertrekt zelf ook de nodige informatie over de wandeling inwint zodat je goed voorbereid bent. Dit geldt zeker voor niet-gemarkeerde wandelingen ! Een goede topografische kaart is steeds een vereiste. Om een routebeschrijving naar het vertrekpunt af te drukken met Google Maps kan je op het blauwe wandelicoon van de kaart klikken.

ROLWAGEN VRIENDELIJK

Het icoon rolwagen vriendelijk geeft aan dat een wandeling geheel of gedeeltelijk geschikt is voor rolwagen gebruikers. Lees steeds goed de routebeschrijving!!!!

rolwagen Wandeling is geheel of gedeeltelijk rolwagen vriendelijk.
geen_rolwagen Wandeling is niet geschikt voor rolwagengebruikers.

 

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
  • Geen reacties gevonden