Hoofdmenu

Voor je vertrekt

Probeer de nodige informatie over de wandeling in te winnen via alle mogelijke bronnen. Niettegenstaande de wandelingen op WandelWiki zorgvuldig samengesteld zijn kan het toch voorkomen dat er fouten of onduidelijkheden in de routebeschrijving geslopen zijn. Verder is het steeds mogelijk dat ondertussen het traject gewijzigd is.

Zorg dat je aangepast schoeisel hebt. Voor de meeste wandelingen van WandelWiki is stevig schoeisel een vereiste.

Druk de routebeschrijving naar het vertrekpunt af zodat je niet eindeloos moet zoeken vooraleer je aan je tocht kan beginnen.

Zorg dat je fysieke conditie in verhouding staat tot de gekozen wandeling. Vaak worden wandelingen in de bergen onderschat wat soms tot gevaarssituaties kan leiden. Ook je uitrusting dient aangepast te zijn aan het soort wandeling dat je doet.

Een goede topografische kaart van 1:25 000 of 1:50 000 is een absolute must. Enige ervaring in kaartlezen heb je zeker nodig bij bergwandelingen.
De bijgeleverde overzichtskaartjes op de routebeschrijving zijn enkel informatief. Afhankelijk van de wandeling is zelfs een kompas geen overbodige luxe. Een GPS-toestel is een handig hulpmiddel maar ook niet meer dan dat.

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
  • Geen reacties gevonden