Hoofdmenu

Vaak krijgen wij de vraag hoe je best een wandeling zoekt op Wandelwiki. Er zijn verschillende mogelijkheden die we hieronder zo goed mogelijk zullen beschrijven.

Zoeken via de knop 'Wandelroute zoeken' of de Interactieve map.

Op de homepage of thuispagina staat een grote blauwe knop 'Wandelroute zoeken". Als je op knop klikt dan krijg je een kaart van Europa aangeboden. Wanneer een land groen oplicht als u er met de cursor over beweegt zijn er WandelWiki wandelingen beschikbaar. Nadat je het gewenste land heb gekozen krijg je een gelijkaardige kaart maar nu van het land met daarin de provincies of regio's. Klik op de gewenste streek of provincie en je krijgt een lijst van alle wandelingen. Je kan onder de interactieve kaart de gewenste zoekparameters opgeven. Je kan zoeken met volgende criteria:

 • Moeilijkheidsgraad: Licht - Gemiddeld - Zwaar. Zij geven een indicatie van de moeilijkheid van de wandeling.
 • Afstand : Je kan kiezen naar wandelroutes minder dan 8 km, tussen 8 en 12 km en meer dan 12 km.
 • Duur: Hier heb je de keuze tussen wandelroutes die minder dan 3 uur, tussen 3 en 6 uur of meer dan 6 uur zuivere wandeltijd vergen.
 • Gps track: Je zoekt een wandeling waar een al dan niet een GPS-track voor beschikbaar is.
 • Routebeschrijving: Je zoekt een wandeling waarvoor een routebeschrijving al dan niet beschikbaar is.
 • Rolstoelvriendelijk: Je zoekt een wandeling die geschikt/niet geschikt is voor rolwagengebruikers.
 • Honden toegelaten: Je zoekt een wandeling waar honden al dan niet toegelaten worden.

Je kan één of meerdere variabelen combineren maar het spreekt voor zich dat bij een onlogische combinatie er ook geen wandelroutes gevonden worden die voldoen aan de vraag. Nadat je de gewenste criteria hebt ingevuld, druk je op de knop 'Zoek wandelroutes'. Het systeem zal dan een lijst van wandelroutes tonen.

Zoeken via het zoekvak op de thuispagina.

Op de homepage of thuispagina zie je rechts bovenaan een zoekvak. In dit vak kan je jouw gewenste zoekterm ingeven en op enter drukken. Het systeem zal dan alle zoekresultaten tonen die voldoen aan jouw term. Bv.: Als je een wandeling wenst te zoeken in de regio Noord-Brabant en je geeft 'Noord-Brabant' in als zoekterm dan zal het systeem alle artikelen weergeven waar de termen noord, brabant of beide in voorkomen.

Je kan jouw zoekresultaat verder verfijnen met één of meerdere van onderstaande mogelijkheden:

 • Exacte zin : Als je dit vakje aanvinkt dan gaat het systeem enkel die artikelen weergeven die exact in de zoekterm voorkomen. In ons voorbeeld dus enkel artikelen, weblinks, categorieën of secties waar 'Noord-Brabant' in voorkomt.
 • Zoek alleen in artikelen: Nog verder verfijnen kan door het vakje zoek alleen in artikels aan te vinken. Het systeem geeft dan enkel resultaten uit artikelen en niet uit nuttige linken of secties.
 • Zoek alleen in categorieën: Het zoekresultaat zal dan enkel die categorieën weergeven waar de zoekterm in voorkomt. In ons voorbeeld de categorie: Noord-Brabant

Je kan ook de sortering van de zoekresultaten wijzigen:

 • Standaard staat het systeem ingesteld op nieuwste eerst. Dit wil zeggen dat in de zoekresultaten de meest recente artikelen bovenaan zullen staan.
 • Oudste eerst : De oudste artikelen staan dan bovenaan in de zoekresultaten.
 • Meest populair: In de zoekresultaten worden de artikelen die het meest bekeken zijn door gebruikers bovenaan gezet.
 • Alfabetisch: De zoekresultaten worden alfabetisch gesorteerd en weergegeven.
 • Sectie/Categorie: De zoekresultaten worden gesorteerd en gegroepeerd op sectie of categorie.

Belangrijk : Het systeem geeft steeds aan hoeveel artikelen werden gevonden. vb.: Totaal: 29 resultaten gevonden. Rechts in het zoekscherm staat echter hoeveel van deze resultaten worden weergegeven. (standaard 25) Als je dus alle 29 resultaten wenst te bekijken moet je de parameter Toon # aanpassen. In dit voorbeeld naar 30 om alle resultaten te kunnen bekijken.

Zoeken via de landenknoppen.

Helemaal bovenaan de homepage of thuispagina staan verschillende menuknoppen met daarop de verschillende landen waarvoor wandelingen beschikbaar zijn.
Als je op een menuknop drukt dan krijg je een overzicht van alle provincies/departementen met wandelingen. vb.: België - resultaat een overzicht van 10 Belgische provincies met wandelingen.

Als je nu op de link van een provincie (bv.: Vlaams-Brabant) klikt dan krijg je helemaal bovenaan deze belangrijke informatie:
'De Wandelingen zijn gerangschikt op afstand en moeilijkheidsgraad. (van Blauw naar Zwart) Bekijk het artikel Vlaams-Brabant ABC van de streek voor een chronologisch overzicht van de wandelingen en een kaart.
Deze informatie geeft de drie mogelijkheden weer om de wandeling te kiezen die jou het best past.

 • De lijst van alle beschikbare wandelingen voor deze provincie wordt weergegeven. Deze wandelingen zijn gesorteerd op afstand en moeilijkheidsgraad. Dus de korste en gemakkelijkste wandeling staat eerst in de lijst, de langste en moeilijkste staat helemaal onderaan de lijst. Je kan rechtstreeks klikken op de link van een wandeling om de wandelfiche te raadplegen.
 • Misschien nog veel overzichtelijker is om steeds het eerste artikel van de lijst Vlaams-Brabant ABC van de streek te raadplegen. In dit artikel wordt algemene informatie over de provincie/departement gegeven en worden alle wandelingen gerangschikt op afstand en moeilijkheidsgraad chronologisch weergegeven met bijkomende informatie zoals afstand, tijdsduur, moeilijkheidsgraad, gps route beschikbaar en routebeschrijving beschikbaar. Door deze methode toe te passen heb je een vrij globaal overzicht en kan je beter de gewenste wandeling raadplegen.
 • Onder de opsomming van alle wandelingen staat ook een kaart waarop alle vertrekpunten van de wandelingen in die provincie met wandeliconen worden aangeduid. Als je op een icoon klikt krijg je een scherm met een link naar de wandeling. Klik op de link om naar de wandeling te gaan.

Een wandeling zoeken via de knop 'Wandeling opladen' op het hoofdscherm of via het ledenmenu kan niet. Deze knop geeft je de mogelijkheid om je eigen wandelingen op te laden naar Wandelwiki met het oog op publicatie op de site. (wat uiteraard altijd magWink)

Als je meer informatie wenst over het zoeken naar wandelroutes of wandelartikelen aarzel dan niet om ons te contacteren, wij helpen je graag verder.

Veel wandel- en surfplezier.
Het Wandelwiki team.

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
 • Geen reacties gevonden