Frankrijk

Klik op de kaart om een wandelroute te zoeken in een andere regio

Advertenties

Algemeen

In de voetsporen van Martel

Deze mooie tocht is de bekenste van de canyon geworden en is genoemd naar de speleoloog Martel die als eerste de canyon in augustus 1905 afdaalde. Om de Samson-gang over te steken loopt het pad via de tunnels van een grote, in 1902 begonnen werkplaats, die de loop van de Verdon op de hoogte van de Carjuan moest versperren en het water van de stroom naar een electrische centrale zou leiden. Het project, waarvan maar de helft is vervaardigd, is definitief door de oorlog onderbroken.

Voor deze wandeling heb je zeker een zaklantaarn nodig om de doortocht door de tunnels te maken. Neem voldoende drinkwater mee want de tocht is lang en de hitte kan in de canyon flink toeslaan. Indien je in de mogelijkheid bent kan je deze wandeling best vermijden in de zomermaanden wegens de drukte. Tijdens onweer geen metalen ladders gebruiken en stevig schoeisel is noodzakelijk.

Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die hoogtevrees hebben.

Meer wandel- en streekinformatie: Provence-Alpes-Côte d'Azur - ABC van de streek.

Bekijk kaart

Praktisch

Vertrekpunt:
Chalet Les Malines te bereiken via de D23 vanuit La Palud-sur-Verdon. Aan de Chalet zijn maar enkele parkeerplaatsen (info via Filip) zodat je deze wandeling beter kan vermijden tijdens de zomermaanden of een Navette neemt vanuit La Palud. De wandeling vertrekt juist voorbij de chalet Les Malines en is aangegeven met rode en witte strepen (GR4). Opgelet deze tocht is niet te lopen heen en terug ! Vandaar dat men best over twee auto's beschikt. Indien dit niet het geval is kan men aan het eindpunt een taxi nemen om u terug naar het vertrekpunt te brengen.
Parkeren en bereikbaarheid:

Coördinaat : N43 44.782 E6 20.710
Openbaar vervoer: Navette van het Point Sublime naar Chalet Les Malines - Enkel tijdens het seizoen, informeer u bij het Office du Tourisme!

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Hoogteprofiel

martel profiel

Extra Info

Horeca:
Aan het vertrekpunt: Chalet Les Malines.
Onderweg: Geen informatie
Extra info:
Geen.

Downloads

Als je ingelogd bent, kan je het GPS bestand ook rechtstreeks wegschrijven naar uw Garmin Gps met onderstaande Wandelwiki Garmin Communicator. Download de Garmin Communicator Plugin als deze nog niet is geinstalleerd op uw PC.

gps

Beschikbare downloads
FileDescriptionDownloadsLast modified
Download this file (Folder martel.pdf)Folder martel.pdfFolder Martel46802-01-2014 19:57
Download this file (martel.gpx)martel.gpxGps bestand Martel16601-02-2015 15:31
Download this file (martel.kmz)martel.kmzGoogle Earth - Martel11001-11-2009 21:00

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten

Reacties (3)

 • Gast - Fred Mellink

  Op Flickr heb ik de foto's staan die ik tijdens de wandeling heb gemaakt. Prachtige ervaring was het:
  http://www.flickr.com/photos/fredmellink/sets/72157633168934555/

  Short URL:
 • Parking aan Chalet Les Malines te bereiken via de D23, zijn eigenlijk maar een paar parkeerplaatsen (5?). Op weg D23 mag men niet parkeren of stilstaan, anders volgt de bekeuring. Met eigen vervoer is dus geen optie. Hoogtevrees heb je ook best niet, sommige stukken zijn 0,5m met 20m diepte zonder houvast.

  Short URL:
 • Beantwoordde: Jan De Wachter

  Zoals inderdaad op de wandelfiche beschreven staat is deze wandeling te vermijden tijdens de zomermaanden wegens de drukte. Er is blijkbaar wel een Navette(taxi) die van La Palud sur Verdon naar de chalet les Malines rijdt. Ik zal ter verduidelijking op de wandelfiche nog vermelden dat deze wandeling niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees.

  Short URL: