Welkom op Wandelwiki

Wandelsite voor en door wandelaars.

Algemeen

Genieten van de natuur tussen Rennsteig en Saale.

Vanaf het Thüringer Wald gebergte stroomt de Schwarza - een van de mooiste bergrivieren van Duitsland – noordwaarts, om nabij Rudolstadt in de Saale uit te monden. Het Panoramapad Schwarzadal is een rondwandelreis rondom deze rivier. Van de beroemde kastelen rond Rudolstadt en Schwarzburg gaat het stroomopwaarts door een harmonieus cultuurlandschap met ongerepte natuur, stuwmeren, oorspronkelijke bossen, bergen met prachtige uitzichten, burchten en kastelen. Het gebied net ten Zuiden van de Rennsteig is in Duitsland en ver daarbuiten, beroemd om zijn geneeskrachtige kruiden en planten waarmee al eeuwen lang natuurgeneesmiddelen, tincturen en alcoholische dranken gemaakt worden. Onderweg kunt u een flinke klim vermijden door met de steilste (25%) kabeltrein van Duitsland naar het hoger gelegen Oberweißsbach te rijden. Daar bent u in de geboorteplaats van Friedrich Fröbel een pedagoog die ook in Nederland bekend is door zijn freubelscholen. Een bezoek aan het Fröbelmuseum en de diverse kruidentuinen, kruidenwinkels en kruidenmarkten is zeker de moeite waard. 

Deze rondwandelreis met een lengte van 136 km, kunt u lopen in 7 etappes. Door de vele imposante uitzichtpunten is deze wandelreis het beste te karakteriseren als ‘Genieten van de natuur tussen Rennsteig en Saale’. Het pad is helemaal voorzien van wegwijzers en witte schildjes met een rode driehoek.

Wandelpension Landferienhaus Linde heeft een hart voor wandelen en wenst u veel plezier met deze wandelroute.
Internet: www.landferienhaus.net | Telefoon: +49 36874 38584 | Adres: D-98667 Langenbach.
Voor onze gasten complete Panoramapad Schwarzadal hotel arrangementen en route beschrijvingen.

Bekijk kaart

Praktisch

Vertrekpunt:
07407 Rudolstadt Preillipper Straße 4.
Coördinaat vertrekpunt: N50 41.022 E11 19.336

Afdrukken

Extra Info

Extra info:
Geen.

Downloads

Als ingelogd bent, kan je het GPS bestand ook rechtstreeks wegschrijven naar uw Garmin Gps met onderstaande Wandelwiki Garmin Communicator. Download de Garmin Communicator Plugin als deze nog niet is geinstalleerd op uw PC.

gps

Beschikbare downloads
FileDescriptionDownloadsLast modified
Download this file (schwarzatalpanoramaweg.gdb)schwarzatalpanoramaweg.gdbgps bestand (Gdb) - Schwarzadal108-05-2016 14:25
Download this file (schwarzatalpanoramaweg.gpx)schwarzatalpanoramaweg.gpxGps bestand (GPX) - Schwarzadal408-05-2016 14:21
Download this file (schwarzatalpanoramaweg.kml)schwarzatalpanoramaweg.kmlGoogle Earth - Schwarzadal108-05-2016 14:25

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
  • Geen reacties gevonden