België

Klik op de kaart om een route te zoeken in een andere provincie

Advertenties

Algemeen

Hobokense Polderwandeling.


De Hobokense Polder vormt een groene en heerlijk stille oase in een Scheldebocht vlak bij de stad. Natuurpunt laat er de natuur zo veel mogelijk haar gang gaan. Dat resulteert in een gevarieerd landschap en ruim 500 verschillende planten. Zo zorgen orchideeën in de late lente voor extra kleur. Een vlonderpad helpt je om natte stroken te overbruggen. Bij de kijkhut en de kijkwanden spot je zeldzame vogels. In de plassen en sloten stoeien allerlei amfibieën. De grazende Gallowayrunderen en Konikpaarden maken het plaatje compleet. Deze wandelroute gaat langs de sloten van de Hobokense Polder, het Broekslot, het Rallegat en de Ruitersplas. Je komt voorbij de kijkhut en de vogelwand en loopt dwars door het begrazingsblok van de gallowayrunderen en de konikpaarden om aan de Scheldedijk uit te komen. Daarna gaat het richting Polderbos om zo terug te keren naar het vertrekpunt.

Trek bij regenweer laarzen of waterdicht schoeisel aan. Markering: Witte wegwijzers met logo van A.S Adventure.

Meer wandel- en streekinformatie: Provincie Antwerpen - ABC van de streek en wandelinformatie

Bekijk kaart

Praktisch

Vertrekpunt:
2660 Hoboken (Antwerpen) Schroeilaan tegenover het station Hoboken-Polder.
Parkeren en bereikbaarheid:
Aan het station zijn verschillende parkeerplaatsen.
Coördinaat : N51 11.040 E4 20.980

Openbaar vervoer: Lijn 13 stopt aan de Van Traynellaan. Treinen stoppen niet in het weekend aan Station Hoboken-Polder.  Kijk op www.delijn.be voor meer informatie.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

 

Extra Info

Horeca:
Aan het vertrekpunt:
In de omgeving van het vertrekpunt: Taverne De Schorren | 2660 Hoboken Graspolderlaan 32 (gesloten op maandag).
Onderweg: Bistro Steiger 3 | 2660 Hoboken Zandkamp 3 | Internet: www.bistrosteiger3.be. Ga na de omheining van de Jachtclub naar rechts en 100 meter is de Bistro.
Extra info:
Natuurpunt:
Tal van dieren voelen zich thuis in dit waardevolle natuurgebied. Vos, ree en bunzing genieten van de rust in de struwelen en moerassen. In de plassen en sloten vind je een rijkdom aan amfibieën zoals de groene en bruine kikker, de gewone pad en de alpenwatersalamander. Trekvogels komen hier op krachten en vele eenden, waterral, wielewaal en blauwborst broeden hier. Ook ontelbare insecten en andere kleine diertjes kruipen, vliegen en zwemmen hier rond, zoals 300 soorten nachtvlinders en een vlieg die nog nergens anders werd gevonden, de Pseudonapommyza hobokensis! Door de ligging in een stedelijke omgeving vervult de Hobokense Polder een functie als groene long en tuin voor de stad. Dankzij een beheerovereenkomst met de Stad Antwerpen kon Natuurpunt dit gebied verder uitbouwen tot een stuk natuur waar iedereen welkom is. De natuur rekent op een groep vrijwilligers en professionele medewerkers van Natuurpunt die het gebied beheren. In het grootste deel van de Hobokense Polder mag de natuur haar gang gaan. Dit is overal waar je bos en struweel vindt. De gras- en rietlanden worden wel beheerd om te vermijden dat alles evolueert naar bos. Hier helpen zachtaardige gallowayrunderen en konikpaarden mee bij het beheer. Je komt ze ongetwijfeld tegen tijdens je wandeling, want ze mogen vrij rondlopen in het begrazingsblok. (bron:Natuurpunt)

Downloads

Als je ingelogd bent, kan je het GPS bestand ook rechtstreeks wegschrijven naar uw Garmin Gps met onderstaande Wandelwiki Garmin Communicator. Download de Garmin Communicator Plugin als deze nog niet is geinstalleerd op uw PC.

gps

Beschikbare downloads
FileDescriptionDownloadsLast modified
Download this file (Hoboken Polder.kmz)Hoboken Polder.kmzGoogle Earth bestand antwerpen-hobokense-polder030-12-2017 13:19
Download this file (hoboken_polder.gpx)hoboken_polder.gpxGps bestand antwerpen-hobokense-polder230-12-2017 13:19

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
  • Geen reacties gevonden