België

Klik op de kaart om een route te zoeken in een andere provincie

Advertenties

Algemeen

Wortel Kolonie en de vallei van het Merkske.

Een wandelroute die je laat kennismaken met de voormailge landloperskolonie te Wortel, de verborgen pareltjes Castelreesche heide, de Halsche Beemden en de Schootschenhoek. Wortel Kolonie oogt als een strak geometrisch mozaïek van verschillende miniatuur-landschappen met verschillende bostypen, graslanden, landbouwgronden en vennen zoals het Bootjesven. Via de Castelreesche heide wandel je naar de vallei van het Merkske. Het Merkske, een zijriviertje van de Mark, vormt de natuurlijke grens tussen Nederland en België. De vallei is lange tijd in de vergeethoek blijven staan en daardoor komen er ook zeldzame plantensoorten voor. Nadien wandel je door ee mooi beemdenlandschap naar het cultuurhistorische dorpje Castelré om terug te keren via de Schootschenhoek naar de kolonie. Kortom een verborgen pareltje. Bij nat weer is waterdicht schoeisel een must.

Meer wandel- en streekinformatie: Antwerpen - ABC van de streek.

Bekijk kaart

Praktisch

Vertrekpunt:
2323 Wortel (Hoogstraten) Kolonie 41.
Parkeren en bereikbaarheid:
Parking aan het bezoekerscentrum 'De Klapekster' van Natuurpunt.
Coördinaat : N51 24.221 E4 49.443
Openbaar vervoer: het vertrekpunt ligt op ongeveer 1500 meter van een bushalte. Kijk op www.delijn.be voor meer informatie

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Extra Info

Horeca:
Aan het vertrekpunt: Bezoekerscentrum ' De Klapekster' 2323 Wortel Kolonie 41.
Onderweg: De Castelhoeve Groeske 2 5114 AE Castelre | Tel.013-5039731 | Fax.013-5039200. | internet: www.castelhoeve.nl.
Extra info:
De Klapekster maakt deel uit van de vroegere landloperboerderij van Wortel-Kolonie. In de Klapekster vind je het Jan Spannenburgmuseum. Deze vogelringer was één van de pioniers van de natuurbescherming in de Noorderkempen. De Klapekster biedt de bezoekers ook informatie over de natuurgebieden in deze regio en over de geschiedenis van Wortel-Kolonie. Je kan er ook regelmatig wisselende, tijdelijke tentoonstellingen bezoeken en scholen vinden er een ruim educatief aanbod.(bron: www.natuurpunt.be)

Downloads

Als je ingelogd bent, kan je het GPS bestand ook rechtstreeks wegschrijven naar uw Garmin Gps met onderstaande Wandelwiki Garmin Communicator. Download de Garmin Communicator Plugin als deze nog niet is geinstalleerd op uw PC.

gps

Beschikbare downloads
FileDescriptionDownloadsLast modified
Download this file (wortel.gpx)wortel.gpxGps bestand - Wortel4523-02-2013 12:01
Download this file (Wortel.kmz)Wortel.kmzGoogle Earth - Wortel1315-01-2012 14:54

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
  • Geen reacties gevonden