Welkom op Wandelwiki

Wandelsite voor en door wandelaars.

Wandelroute Inzenden

lac sainte anne1

 

We zijn met 11 200 geregistreerde leden die 1190 wandelroutes in diverse Europese landen ontdekken en delen. Doe ook mee en laad jouw wandelingen op! Een wandelroute opladen is eenvoudig, vul het formulier in met de gegevens over de wandeling en wij zorgen voor de rest!

 

Wandelpool Agenda

borgloon1

 

Lekker naar buiten de natuur in, genieten van een wandeling in het gezelschap van anderen. Volledig vrijblijvend, gratis en het is nog gezond ook ! Onze kenmerken zijn de gezelligheid en de ongedwongen sfeer. Wil je niet alleen wandelen maar ook niet in clubverband, dan is de wandelpool iets voor jou!

 

Hart voor Wandelen

grauson3


Ben je een privé persoon, bedrijf of organisatie en heb je een Hart voor Wandelen schrijf dan nu in en adopteer een wandeling voor slechts 12 Euro per jaar. Wij plaatsen bij de gekozen wandelroute uw gepersonaliseerde banner. Zo kunnen wij de site verder ontwikkelen en heb jij extra publiciteit. Lees meer of ...

Algemeen

Zicht op de camino del Rey

De omgeving van El Chorro is een oase van rust waar het heerlijk wandelen is. Deze wandeling van Walkinggirl brengt je vlakbij de spoorwegbrug aan de start van de Camino del Rey. Dit wandelpad is momenteel afgesloten voor het publiek wegens TE gevaarlijk. Maar het is bijzonder spectaculair om te zien. Met een beetje geluk zie je er klimmers aan het werk. Onderweg heb je schitterende uitzichten op de kloof en het meer met de stuwdam. Neem genoeg water mee en zorg bij mooi weer voor bescherming tegen de zon.

Meer wandel- en streekinformatie: Andalusië - ABC van de streek.

Bekijk kaart

Praktisch

Vertrekpunt:
El Chorro, Andalusië - parking aan het station van El Chorro.
Parkeren en bereikbaarheid:

Coördinaat : N36 54.424 W4 45.555
Openbaar vervoer: Geen informatie beschikbaar.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Hoogteprofiel

chorro profiel

Extra Info

Horeca:
Aan het vertrekpunt: Bar van het station
Onderweg: Café van camping El Chorro
Extra info:
El Chorro is een piepklein dorp ontstaan aan de stuwdam gelegen in het ‘Lake District’ van Andalusië. Hier vind je geen witte huisjes of tapasbars. Het dorp is vooral bekend van de Garganta del Chorro, een smalle diepe bergkloof. Langs deze verticale rotswand heeft men ongeveer 100 jaar geleden een voetpad aangelegd. Je wordt al duizelig als je het van op een afstand ziet. Het pad is wereldbekend als ‘El Camino del Rey’ ofwel ‘de koningsweg’. Officieel is het wandelpad gesloten voor het publiek wegens TE gevaarlijk. Er zijn wel plannen om het pad te restaureren maar men is nog niet echt begonnen. Op YouTube vind je een aantal spectaculaire video’s over dit ‘gevaarlijkste wandelpad ter wereld’.
Op volgende website kan je virtueel deze wandeling 'de Camino del Rey' meelopen : www.elcaminitodelrey.com

Downloads

Als je ingelogd bent, kan je het GPS bestand ook rechtstreeks wegschrijven naar uw Garmin Gps met onderstaande Wandelwiki Garmin Communicator. Download de Garmin Communicator Plugin als deze nog niet is geinstalleerd op uw PC.

gps

Beschikbare downloads
FileDescriptionDownloadsLast modified
Download this file (chorro.gpx)chorro.gpxGPS bestand El Chorro-caminito (GPX)4116-03-2012 22:47
Download this file (chorro.kmz)chorro.kmzGoogle Earth bestand El Chorro - Caminito916-03-2012 22:46

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten

Reacties (1)

  • Prachtige wandeling met een mooi uitzicht op het begin van de tot de verbeelding sprekende Comino Del Rey. Toen wij stonden te kijken vertrokken er enkele 'wandelaars' aan de (levensgevaarlijke) camino!

    Short URL:

Advertenties

Wandelinformatie

font urle5

 

Ben je een actieve wandelaar die op zoek is naar wandelinformatie? De info over wandelevenementen, wandeluitrusting, topogidsen, magazines, wandelverslagen, themadossiers zoals wandelen met een GPS zijn maar een greep uit het aanbod op Wandelwiki! 

 

Wandelpool Organiseren

lammeken1

 

Organiseer zelf eens een WandelWiki Wandelpool en laat andere leden vrijblijvend en gratis mee genieten van jouw favoriete wandeling(en) in de natuur.

  

Wandelartikel Inzenden

titisee3

 

Stuur uw artikel met achtergrondinformatie over wandelen in. Dit kan gaan over uitrusting, gps-wandelen, hiking, interessante topogidsen, ed......

 

Laatste Reactie

Prachtige herfstwandeling. Veel bossen, mooie wegen, veel afwisseling.
Grez-Doiceau in Joomla Artikel

Nieuwsbrief