Welkom op Wandelwiki

Wandelsite voor en door wandelaars.

Wandelroute Inzenden

lac sainte anne1

 

We zijn met 11 200 geregistreerde leden die 1190 wandelroutes in diverse Europese landen ontdekken en delen. Doe ook mee en laad jouw wandelingen op! Een wandelroute opladen is eenvoudig, vul het formulier in met de gegevens over de wandeling en wij zorgen voor de rest!

 

Wandelpool Agenda

borgloon1

 

Lekker naar buiten de natuur in, genieten van een wandeling in het gezelschap van anderen. Volledig vrijblijvend, gratis en het is nog gezond ook ! Onze kenmerken zijn de gezelligheid en de ongedwongen sfeer. Wil je niet alleen wandelen maar ook niet in clubverband, dan is de wandelpool iets voor jou!

 

Hart voor Wandelen

grauson3


Ben je een privé persoon, bedrijf of organisatie en heb je een Hart voor Wandelen schrijf dan nu in en adopteer een wandeling voor slechts 12 Euro per jaar. Wij plaatsen bij de gekozen wandelroute uw gepersonaliseerde banner. Zo kunnen wij de site verder ontwikkelen en heb jij extra publiciteit. Lees meer of ...

Algemeen

Haart en Miste.

We wandelen met Lupus vanuit het boekenstadje Bredevoort door een landelijke omgeving met veel boerderijen. Het landschap is hier aangenaam gestoffeerd met bosjes, bomenlanen en beekjes. De route gaat grotendeels over onverharde paden en wegen. Op het laatste deel van de tocht lopen we over een grasdijk langs de Boven Slinge terug naar Bredevoort. Het stadje is gegroeid bij een kasteel dat in de 12e eeuw is gebouwd om controle te houden over een doorgang door de toenmalige moerassen. Op het plaveisel van ’t Zand is de vorm van de vesting uitgebeeld. De vesting werd diverse keren veroverd en kwam in 1612 in handen van het Huis van Oranje Nassau. Het kasteel en een groot deel van de vesting werden in 1646 verwoest door een brand. De geschiedenis van Bredevoort Boekenstad begon met een krantenartikel. In mei 1992 stond in de Volkskrant een artikel over het boekenstadje Hay-on-Wye in Wales. In Bredevoort stond op dat moment een aantal panden al jaren leeg. Bredevoort bleek perfect aan de voorwaarden voor een Boekenstad te voldoen. Tegenwoordig zijn er ruim twintig tweedehands en antiquarische boekwinkeltjes en jaarlijks wordt een aantal grote boekenmarkten georganiseerd.
Percentage verhard-onverhard: 20%-80%.

Deze wandeling loopt over een afstand van 3 km gelijk met de route Grenswandeling Aalten

Meer wandel- en streekinformatie: Gelderland - ABC van de streek.

Bekijk kaart

Praktisch

Vertrekpunt:
7126 BG Bredevoort ’t Zand 23.
Alternatief vertrekpunt: De Schoppe (begin dan bij blokje 9 in de routebeschrijving) een grote parkeerplaats, Meenkmolenweg.
Parkeren en bereikbaarheid:
Enkele parkeerplaatsen tegenover woonzorgcentrum Sint Bernardus.
Coördinaat : N51 56.644 E6 37.079
Openbaar vervoer: Bushalte Tramstraat lijn 191 (buurtbus vanaf Aalten station alleen ma t/m za). Kijk op www.9292ov.nl voor meer informatie

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Extra Info

Horeca:
Aan het vertrekpunt: In het centrum van Bredevoort verschillende horecagelegenheden.
Onderweg: Theetuin De Borninkhof (zelfbediening) aan punt 4 en De Schoppe aan punt 9.
Extra info:
Geen.

Downloads

Als je ingelogd bent, kan je het GPS bestand ook rechtstreeks wegschrijven naar uw Garmin Gps met onderstaande Wandelwiki Garmin Communicator. Download de Garmin Communicator Plugin als deze nog niet is geinstalleerd op uw PC.

gps

Beschikbare downloads
FileDescriptionDownloadsLast modified
Download this file (bredevoort.gpx)bredevoort.gpxGps bestand - Bredevoort(GPX)515-06-2012 19:25
Download this file (Bredevoort.kmz)Bredevoort.kmzGoogle Earth - Bredevoort215-06-2012 19:25
Download this file (Wandelfolder Bredevoort.pdf)Wandelfolder Bredevoort.pdfRoutebeschrijving Bredevoort516-06-2012 10:04

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten

Reacties (1)

  • Gast - caroline te gussinklo

    Wij willen als afstammeling van Willem te Gussinklo meer weten over de Borninkhof. Wie kan ons helpen?

    Short URL:

Advertenties

Wandelinformatie

font urle5

 

Ben je een actieve wandelaar die op zoek is naar wandelinformatie? De info over wandelevenementen, wandeluitrusting, topogidsen, magazines, wandelverslagen, themadossiers zoals wandelen met een GPS zijn maar een greep uit het aanbod op Wandelwiki! 

 

Wandelpool Organiseren

lammeken1

 

Organiseer zelf eens een WandelWiki Wandelpool en laat andere leden vrijblijvend en gratis mee genieten van jouw favoriete wandeling(en) in de natuur.

  

Wandelartikel Inzenden

titisee3

 

Stuur uw artikel met achtergrondinformatie over wandelen in. Dit kan gaan over uitrusting, gps-wandelen, hiking, interessante topogidsen, ed......

 

Laatste Reactie

Prachtige herfstwandeling. Veel bossen, mooie wegen, veel afwisseling.
Grez-Doiceau in Joomla Artikel

Nieuwsbrief